Biografie
Mijn naam is Gijs Jan Visser, geboren in 1965 te Middelharnis. Sinds 1989 ben ik gehuwd en inmiddels vader van 5 kinderen. Na mijn middelbare school heb ik een economische opleiding gevolgd. Vanaf 1989 ben ik werkzaam in de financiële dienstverlening. Ik heb functies gehad als medewerker klantenservice, beleggingsadviseur en vanaf 2003 heb ik diverse leidinggevende functies bekleed. Tevens heb ik in de loop der jaren diverse vak-inhoudelijke opleidingen gevolgd.

Van 2008 tot 2018 gaf ik leiding aan de service afdeling bij een beleggingsinstelling. Naast het informeren over de beleggingsmogelijkheden en het beantwoorden van administratieve vragen was mijn afdeling ook verantwoordelijk voor het contact met nabestaanden. We hadden de verantwoording voor het hele nalatenschapsproces binnen het bedrijf.

Dat is ook de periode, dat ik veel inzicht heb verkregen in de problematiek bij de afwikkeling van een nalatenschap. Ook een aantal overlijdens in mijn directe omgeving hebben mij nog verder aan het denken gezet. Opvallend is dat nabestaanden vaak niet goed op de hoogte zijn van wat er allemaal komt kijken bij de afhandeling van een nalatenschap. De gevolgen zijn vaak vervelend, de afhandeling kost veel tijd, de kosten kunnen hoog oplopen, het kan zelf leiden tot onenigheid binnen de familie of problemen met de belastingdienst.

Dikwijls heb ik in die periode gedacht: "Voor nabestaanden zou er de mogelijk moeten zijn, om zich bij de hand te kunnen laten nemen door een professional die ze in het hele proces zou kunnen begeleiden".

Toen in het najaar van 2018 zich de kans voordeed om te starten als nalatenschapscoach, heb ik dat met beide handen aangegrepen. Na een grondige voorbereiding en het volgen van de opleiding tot nalatenschapscoach en mediator ben ik in het voorjaar van 2019 dan ook gestart.

OPleiding

Tijdens de opleiding tot Nalatenschapscoach bij VCM Trainingen werd veel aandacht besteed aan erfrecht en de fiscale en juridische consequenties. Maar ook schenkingsmogelijkheden bij leven en diverse praktische zaken kwamen aan bod. Tevens werd uitvoerig stil gestaan bij de emotionele gevolgen voor de nabestaanden. VCM Trainingen is een onafhankelijk en erkend instituut voor beroepsopleidingen en verzorgt als enige in Nederland een erkende en gecertificeerde opleiding tot Nalatenschapscoach. U kunt daarom rekenen op een correcte en discrete afhandeling.


Onafhankelijk

Als Nalatenschapscoach werk ik volledig onafhankelijk en ben ik niet verbonden aan een dienstverlener. Op die manier kunt u rekenen op een objectieve afhandeling. Door middel van het VCM Kenniscentrum blijf ik in contact met mijn opleiders en mede-cursisten. Allen beschikken over gevarieerde disciplines en kwaliteiten. Zo kan altijd een beroep blijven doen op de kennis en ervaring van deze professionals en nalatenschapscoaches.


Erkenning

Mijn opleiding heeft de hoogst haalbare en meest gerespecteerde officiële internationale erkenning die er is op het gebied van nalatenschapscoaches. Het betekent dat mijn opleiding garant staat voor de hoogste kwaliteit en voortdurend wordt getoetst. Op landelijk gebied heeft deze opleiding de absolute toppositie. U kunt mijn inschrijving ook terugvinden in het ICR (International Coaches Register).NB de aanvraag tot registratie is op dit moment in behandeling.